18.04.2018 | 0:01
Гришо започна с трудна победа на „домашния“ си турнир
Световният №5 трябваше да обръща двубоя от сет изоставане, но все пак отстрани 82-ия в света Пол-Юг Ербер

Григор Димитров спечели първия си мач на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло (€ 4 273 775), който предния ден сам обяви за домашен, с оглед на факта, че адресната му регистрация е в Монако. Световният №5 трябваше да обръща двубоя от сет изоставане, но все пак отстрани 82-ия в света Пол-Юг Ербер (Фр) с 3:6, 6:2, 6:4 след час и 50 минути игра. Това бе 11-а победа (при 6 загуби) на Григор през 2018 г.

Като поставен под №4 в схемата българинът почиваше на старта и с успеха си отбеляза едва втория път, в който достига до III кръг на турнира в Монако. Предишният бе през 2014 г., когато бе отстранен в тази фаза от Давид Ферер (Исп).

Двубоят с Ербер, с когото Григор не бе играл до този момент, започна с прекалено много грешки на българина и спокойна игра на преминалия през квалификациите французин. Ербер имаше по-добър първи сервис (65% срещу 60%) и спечели 6 от 7 разигравания на второ подаване, докато при Димитров те бяха 5 от 10. Освен това петият в света направи и две двойни грешки, а противникът му спечели и двете точки за пробив, до които достигна.

Във втория сет Григор остана на процента си първи подавания (59%), но Ербер значително намали точността им (50%), почна да бърка много и на втори сервис (взе само 6 от 13 разигравания) и логично резултатът бе изравнен след два пробива на българина. Третата част започна равностойно, но при 2:2 Димитров успя да достигне два пъти до точка за пробив в подаването на французина и реализира втората. Ербер веднага направи рибрейк, но българинът контрира с нов пробив за 4:3. След това Димитров най-после си затвърди подаването и до края контролираше мача.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране