29.11.2017 | 0:01
Ха наляво, ха надясно – бух в мъглата!
Деградивна мисъл

Из стенограмата от последното заседание на кабинета.

***

БОЙКО БОРИСОВ: Между другото, гледах клипа за протестърите, които изравят паветата по „Дондуков“. Гледахте ли го? Облечен с жилетка като на работниците, за да не би някой, ако го види, да каже, че… Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Смятайте какъв противник имаме срещу нас!

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Това е престъпление, защото…

БОЙКО БОРИСОВ: То, че е престъпление, е факт. Но каква деградивна мисъл трябва да имаш – сега да седнем да мислим и да отиваме да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден.

НИКОЛАЙ НАНКОВ: Господин премиер, над 20 сигнала, фалшиви, имахме за закъсали автомобили и тирове. Пращаме екипи да помагат, да се отпуши движението, оказва се, че само ги разкарваме. Това не ни е създало трудности в почистването, защото, както всички виждат, беше създадена добра организация и нямаме затворени пътища. Придвижването е при зимни условия, но не трудно. Няма бедстващи, нито закъсали в снега – проблеми създадоха недобросъвестни водачи, особено на тежкотоварни превозни средства, а не снегът. Но фалшивите сигнали, първо, че хабят ценен ресурс, отнема се време на екипите, мести се техника, която е нужна за критични участъци – демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване.

БОЙКО БОРИСОВ: Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри…

Закривам заседанието.

***

Откакто ГЕРБ направи коалиция с Обединените патриоти, ББ не може да ги нахвали какви коректни и приятни партньори са, как хубаво се работи с тях. Не като с Реформаторите, дето министрите им и някои депутати бяха управляващи, а Радан Кънев и членската маса – люта опозиция.

Напоследък лично Бойко Борисов пак започна да плющи по синята и червената опозиция, поставяйки ги под общ знаменател – пердаши ги на общо основание. На конгреса в неделя той прононсира позабравения израз „синьо-червена мъгла“, припомни мъките си с демонтажа на модела „Софиянски“ в Столична община, успоредно с което зачеса и червените за столетните им грехове.

Стенограмата, която цитираме горе, всъщност идва след публикации в медии, известни с това, че критикуват властта чрез всеотдайни и усърдни ласки. В такава медия написаха, че диверсиите на „Дондуков“ се правят от кръга „Агнешки главички“ и костовисти – сиреч хора от остатъчната десница. В стенограмата обаче премиерът говори за мандри и конспиративна дейност над сто години – очевидно визира левите. В същото време продължава да играе бета версия на Тодор Живков – подозираме, че не е далеч времето, когато ББ ще забрави, че някога се е правил на десен и като един Дьо Гол ще се издигне над тия дребнотемия.

„После“ прогнозира възраждане на политическата риторика в стил – няма ляво, няма дясно, има Бойко Борисов!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране