22.04.2019 | 0:01
Хекимян напуска телевизията
Тв водещият следва право, готви се за кариера в политиката

Антон Хекимян кроял тайни планове да зареже тв кариерата си и да се впусне в по-сериозни начинания. Водещият на „Тази сутрин“ имал скрит апетит към политиката и си представял в близкото бъдеще, вместо да интервюира държавници, да кове закони.

За да си подсигури летящ старт в мечтаното от него амплоа, Тони не си губел времето, а записал второ висше образование. 10 години след като се дипломирал като журналист в Софийския университет, той кандидатствал в Юридическия факултет към същия ВУЗ. Към момента тв водещият се водел вече студент по право, но рядко посещавал лекции и упражнения предвид натоварената си работна програма.

След като обаче новината, че ще става бъдещ юрист, се разчула сред колегите му в университета, бързо се навъдили желаещи да му помагат, които му изпращали лекционните материали, за да бъде в час с учебния материал. В свободното си време, вместо да ухажва мадами и да ходи по срещи, Антон залягал над учебниците и се подготвял за изпитите, които вече чукат на вратата. През юни месец той щял да се яви на редовната сесия, за да докаже знанията си.

Близки до журналиста издават, че идеята за развитие в сферата на правото не му бил чужда още докато бил ученик. Когато завършил старозагорската престижна езикова гимназия „Ромен Ролан“, Тони изпаднал в тежка дилема какво да следва. Най-много искал да кандидатства в НАТФИЗ, тъй като бил популярен сред съучениците си и имал самочувствие на звезда още като юноша. Голямата му спънка обаче била породена от това, че не можел да помни текстове наизуст.

И до ден днешен в работата си на водещ и репортер не се справял със запаметяването, а разчитал изцяло на импровизациите. Отказвайки се от актьорската кариера, Хекимян се двоумил дали да учи право или журналистка. Държал изпити и го приели и в двете специалности. Още тогава мечтата му да бъде известен взела превес и така предпочел да се хвърли в света на медиите. Сега обаче до известна степен съжалявал, защото ежедневните ефири вече му идвали в повече, а липсата на свободно време го изтощавала. Чакал само подходящия момент, за да се хвърли в политиката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране