05.04.2018 | 0:01
„Хенди“ затваря всичките си обекти в страната
Причина за затварянето на обектите е прекратяване на договора на фирмата с телекомуникационната компания "Мобилтел"

Веригата за търговия с мобилни телефони „Хенди“ спира работа и затваря всичките си офиси в страната. Дружеството временно преустановява дейността си от март месец, съобщиха официално от компанията.

Причина за затварянето на обектите е прекратяване на договора на фирмата с телекомуникационната компания „Мобилтел“. Контрактът е бил прекратен в началото на миналия месец.  Засега от „Хенди“ запазват мълчание, като се позовават на „поверителна търговска информация“ и „спазването на конкурентното законодателство“.

Телекомът на свой ред продължава да обслужва клиентите на „Хенди“ в своите обекти. Претенциите за щети по мобилни устройства, купувани от веригата обаче, вече се приемат в офисите на застрахователното дружество „Евроинс“. От „Хенди“ уточняват, че временно се налага и промяна в процедурите за приемане на стоки по рекламация (стоки за сервиз)“. И съветват клиентите си при необходимост да се обърнат към официалните сервизи на отделните марки мобилни устройства.

„За всички устройства закупени в пакет с абонаментен план на Мтел, рекламации се предявяват в магазинната мрежа на „Мобилтел“, отбелязват още от веригата.

„Хенди“ и „Мобилтел“ започнаха да работят в партньорство през 2005 година, като преди това компанията имаше договор с бившата „Глобул“. Веригата предлагаше възможност освен за закупуване на мобилни телефони и такава за избор на абонаментни планове към „Мтел“, като в нейните обекти се правеха и плащания към оператора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране