24.06.2016 | 20:30
Хит на седмицата: Протестърът Асен Генов ще се бие с „Нощните вълци“
Ще има ли масово сбиване между рокери и протестъри?

Както и да въртим многото майтапи, които се случиха тази седмица, безспорно абсолютният хит, вероятно и за седмици наред, е побойническият импулс на Асен Генов. В гневни публикации във „Фейсбук“, най-видният протестър свирепо и злобно се закани на руските рокери, окачествявани често и като „рокерите на Путин“. Ето точните думи на едно от изказванията му:

„Тези боклуци трябва да бъдат спрени и аз ще съм сред хората, които ще хвърлят камъни по тях. Защото с яйца няма да стане. Призовавам министър Daniel Mitov да откаже достъпа на тези путински боклуци в България“. „Аз ще бъда там и ще се опитам да ги спра. Всеки е добре дошъл да се присъедини“.

Подобна храброст е впечатляваща, защото рокерите по принцип са силни мъже, които знаят как да се защитят. Руските рокери вероятно са още по-силни, защото са руски, а на руснака му е генетично вродено да се бие. Т.е. ако Асен Генов се появи по пътя им с камъни или яйца, той най-вероятно ще трябва да се боксира с някой рокер. Дори да му се падне най-слабият, шансовете не са на страната на Генов, което и именно прави постъпката му особено героична. Той е готов да се жертва, в името на идеите, в които вярна – антлантизъм, Америка и западни морални ценности.

По принцип, от законова гледна точка, ако някой тръгне да хвърля камъни по мотоциклетисти, това се счита за нападение, и дори за опит за убийство. Мотоциклетистът е много уязвим в движение и може да пострада, ако го удари камък. Това означава, че нападнатият ще бъде в ситуация на законна отбрана. Т.е. Асен Генов съвсем законно ще бъде пребит, а рокерът може дори да не бъде арестуван. Разбира се, рокерът няма право чак например да убие нападателя, защото иначе би било превишение на неизбежната отбрана. Т.е. Асен ще остане жив.

В случай обаче, че към него се присъединят някои от приятелите му, които го подкрепят (поне на думи) из форумите, тогава има риск да се стигне до масово сбиване между рокери и протестъри. Предимството отново ще е на страната на рокерите, ако съдим по последните масови сбивания с участието на руснаци, както и по периодичните побоища в самата Русия. Eдинственият шанс на Генов да ги победи, е да осигури голямо числено превъзходство. За целта обаче ще трябва да събере минимум 500-600 протестъри, готови за бой и саможертва. Такава бройка никога не е била събирана на никой протест, в частта и „чисти протестъри“, от „Протестна мрежа“ и другите клонове на „Америка за България“. Още по-малък е шансът да се събере, при риск от бой.

Това във всички случаи подчертава героизма на Генов, който в бъдеще ще бъде тачен от поколения атлантици като рискувал живота си в неравна борба, в името на свещената кауза.

Добри Божилов

3 коментара

  1. Пенка каза:

    Не мога да понасям лайнярите и толкова.

  2. Mata Kosmata каза:

    Да не забрави да си сложи лилавата перука!!!!!!

  3. Добрин каза:

    Много бих искал да присъствам на „спирането“ на „Вълците“.Само да не вземат да го прегазят без да искат че като минат стотина мотора през него няма да могат да разберат дали това мокро петно е Асен Генов или някоя смачкана котка на пътя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране