05.04.2018 | 11:19
Храбрата чистачка и затворник разказаха как е станало бягството от Софийския затвор
Надзирателите са страхливи, казва Христина Александрова

Чистачката, опитала се да спре двамата затворници, когато тръгнали да бягат от Софийския затвор се казва Христина Александрова, съобщи Нова телевизия. Хигиенистката описва пред репортер на телевизията как е станало бягството. Самата Христина е била навън в момента на разигралия се екшън и вижда двамата бегълци пред затвора. Твърди, че престъпниците са стреляли по постовия и тя се е опитвала да предотврати това.

„Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях”, разказа пред NOVA Христина Александрова.

Затворник, станал свидетел на бягството, също описва какво се е случило от първо лице

„Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов (б.р. единият от избягалите Владимир Пелов) как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради (б.р. Радослав Колев, другият избягал затворник) с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо”,  свидетелства затворникът.

Радослав Колев е работил в кухнята на затвора. Предполага се, че оттам се е сдобил с нож. А Владимир Пелов, който е разполагал с пистолет в момента на бягството, е  държал оръжието в килията. Кога е внесено и от кого – все още няма отговор. Затворникът очевидец на бягството обаче описва как би могъл лишен от свобода да се сдобие с пистолет. „Това оръжие се вкарва само чрез човек. Този хубав пистолет, който го видяхте, той си е боен, не е някаква играчка. Този човек е от персонала.“, твърди затворникът. „Има хора, на които им се прави фиктивен тараш”, добавя той. Периодичните обиски в килии и на самите затворници са нормална практика и част от мерките за сигурност в местата за лишаване от свобода.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране