15.02.2018 | 22:23
Христо Иванов: Борисов се опита да се разграничи от Пеевски и Цеко Минев
Това е част от ефекта "Магнитски", допълни лидерът на "Да, България"

Премиерът Бойко Борисов се опита да се разграничи от Делян Пеевски и от Цеко Минев в интервюто си пред bTV. Това каза лидерът на „Да, България” Христо Иванов пред същата телевизия.

„Ще нарека това, което виждаме от вчера, ефекта „Магнитски”. Очевидно е, че нашите играчи на публичния и не толкова публичния терен започват силно да се изнервят от очакването, че може на някого от тях да му бъдат наложени санкции върху негови явни и не толкова явни активи, компании, лица и вложения у нас и в чужбина. Това въздействие обяснява една цяла поредица от доста резки движения, които наблюдаваме, например очевидно е, че ситуацията около Първа инвестиционна банка и Общинска банка е свързана с подобни очаквания”, заявиа Христо Иванов.

„Имаме с години натрупвани въпроси, на които не се отговаря, защото нямаме работещи институции, защото прокуратурата не си върши работата, защото това е онзи инструмент, който може да се бори с корупцията. Дългогодишно не си върши работата и банковият надзор в БНБ. Комбинацията от тези два фактора създаде КТБ, събарянето на КТБ се случи също при извръщане на лицата на институциите. Сега се разграбва КТБ, включително с извънредно законодателство”, заяви още бившият правосъден министър.

„Борисов много точно идентифицира кой стои зад тези протести – Цеко Минев, от когото той най-накрая реши да се разграничи и да се прави, както по отношение на Пеевски, че няма нищо общо с него. Всъщност кариерата на Борисов е абсолютно неразделно свързана и с Цеко Минев, и с Пеевски. В момента именно под въздействие на притеснението какво ще решат американците, Борисов се опитва да се разграничи от тези две лица”, каза още Христо Иванов.

1 коментар

  1. Захариев каза:

    Поредните инсинуации на Христо Иванов, които е време да се разграничи от олигарха и негов спонсор, човека в сянка в родната политика, Прокопиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране