04.08.2018 | 18:57
Хванаха Митьо Очите в Турция

Димитър Желязков е очите е арестуван тази нощ в Истанбул. Задържането е станало при съвместна акция на българските и турските служби. Операцията е била координирана на най-високо ниво.

За ареста потвърди и лично премиерът Бойко Борисов, който днес преди обед пристигна на границата ни с Турция, за да инспектира състоянието на граничната ограда. Припомняме, че преди два дни при спецакция в Бургас бяха закопчани 19 души от бандата на Очите, а той бе обявен за международно издирване. Вчера, докато откриваше разширението на газопровода от Туриця в село Лозенец, Борисов обяви пред репортери, че съвсем скоро престъпният бос ще бъде хванат.

Бандата на Очите е рекетирала малки бизнесмени в Несебър и Бургас и чрез инзнудване и заплахи ги е карала да си плащат „данък спокойствие“. В групата има и общински съветник от Несебър, който все още се издирва. Желязков все още не е екстрадиран, но сега се подготвят документите. Според БиТиВи Очите е влязъл в Турция през Гърция, а не през България.

От специализираната прокуратура съобщиха, че арестът е станал около 03,00 часа тази нощ в хотел. Желязков е преминал границата Гърция – Турция в четвъртък и благодарение на светкавичната реакция на турските власти е бил задържан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране