04.05.2018 | 22:01
И Каракачанов, и Симеонов са поискали среща с Нинова. Тя е приела

Вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са се обадили отделно един от друг на лидера на БСП Корнелия Нинова и са поискали среща с нея.

Тя е приела поканите им и ще се срещне с Каракачанов във вторник, а със Симеонов – в четвъртък. Аз не знам те за какво искат срещите. Когато разбера, ще ви отговоря, заяви Нинова пред БНТ.

Тя държи срещите да са публични и след тях да има изявление пред медиите. И Каракачанов, и Симеонов са съгласни с това условие.

Бедността е проблем на България, който и да управлява. Това е проблем на народа. Той трябва да се решава в последователна политика. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Поискахме оставка и не само ние, а хората, които бяха там“, посочи тя по повод протеста, който левицата организира.

Тя заяви, че министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепремиерът Валери Симеонов лично са й звъннали, за да я поканят, за да разговарят по актуалните проблеми, политики и конкретни решения. На 8 май ще се състои срещата с Каракачанов. „Държа тази среща да бъде публична, не се срещам тайно, не пия бири по кафетата“, заяви Нинова. Тя благодари и на двамата, че са се съгласили на разговор.

„Мисля, че ще станат сериозни разговори с конкретни решения“, смята лидерът на опозицията. Според нея днес партията е представила алтернативата политика по политика. „Страховете ми са към традиционните партии, които не искат да се откажат от вземане на решения на тъмно и даване на обещания, от които се отказват“, посочи още тя. Нинова коментира въпроса за корупцията в България. „Корупцията се ражда там, където се разпределят обществени поръчки и бюджет“, посочи тя. Лидерът на БСП обяви, че не вярва, че новия оран се бори и някога ще пребори проблема. „Няма никаква логика в това тези, които управляват, да избират хората, които ще ги проверяват. Техните заплати зависят от депутатите“, посочи политикът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране