05.04.2018 | 10:34
И Марешки поиска оставката на Цецка Цачева
Имали са информация от службите за готвено бягство! Какво са правили?

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки поиска оставката на правосъдния министър Цецка Цачева заради случая с избягалите пандизчии от Софийския централен затвор. Аптечният бос смята, че отговорността е на Цачева, въпреки че „персонално не е стояла на входа на затвора и лично не е можела да спре бегълците“. Така било в демократичния свят, обясни Марешки пред една от националните телевизии.

„Скандално е – имали са информация от службите за готвено бягство! Какво са правили? Вземали са мерки да го улеснят“, заяви лидерът на „Воля“, според когото при такива случаи всеки гражданин е в опасност.

Наред с изказванията си по проблема с избягалите затворници Марешки обвини управниците, че са забравили предизборните си обещания. По-конкретно той разкритикува „Обединени патриоти“, като посочи, че е нормално в тази коалиция да има „разпад“, тъй като нищо не обединявало „Атака“, ВМРО и НФСБ.

„Валери Симеонов гледа да свърши нещо, другите двама стоят при бюджетните средства“, коментира Марешки по адрес на Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

В сряда и БСП поиска оставката на правосъдната министърка Цачева. Тя обаче бе категорична, че би освободила поста само по настояване на премиера Бойко Борисов.

Заради случая с избягалите пандизчии оставки хвърлиха ръководителят на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и шефът на Софийския централен затвор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране