11.09.2019 | 1:24
„И преди, и сега Гешев значи само свобода!“ (видео)
Шествието се водеше от Звездолета Мастагаркова

„И преди, и сега Гешев значи свобода“. С този лозунг, изпят като химн на футболна агитка, започна протестът в защита на кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Шествието се водеше от главния редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова, подпомагана от група млади и едри момчета.

Когато Мастагаркова не изброява успехите на Гешев и не хвали хората на протеста, момчетата викат: „И преди, и сега Гешев значи свобода“ или „Гешев – закон и ред„.

Шествието бе обявено като такова в подкрепа на Гешев, против олигарсите и срещу „хомосексуализма и извращенията, превърнати в лайфстайл„. Последните две теми обаче отсъстваха. Вместо за извращения, се говореше за успехите на прокурора Гешев.

Той е вкарал олигарсите в ареста, задържал е телефонните измамници, както и лихварите, изрежда Мастгаркова прокурорския бюлетин с упехи. Срещу него са само олигарсите. Щом приключва речта си, ѝ отговаря мощно: „Гешев – закон и ред“.

Главният редактор на ПИК хвали протестиращите, че са се събрали на тротоара и не пречат на движението както някои други. Минути по-късно движението все пак е спряно, а полиция и жандармерия блокират пътя към Съдебната палата, накъдето са се насочили хората. Там има друг, протест, срещу кандиадатурата на Гешев и МВР се старае всячески да предотврати сблъсъци.

Протестът в защита на Гешев е доминиран от чантички-диагоналки. Срещат се групи хлапетии на по 15-16-години, които май не са много наясно какво правят там. Те не вдигат много шум, но упорито присъстват. На ъгъла хотел „Балкан“ протестиращите са спрени от полицейски кордон. Затваря се пътят към подлеза за метрото, пропускат се само безобидни – майки с деца, възрастни жени.

Останалите да почакат, казва полицията. Двойка азиатски туристи с фотоапарати смутено се усмихват, когато един полицай ги отпраща с жест. През това време един младеж се покатерва на гърба на приятеля си и започва да вика: „Гешев – закон и ред“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране