25.03.2019 | 15:51
И шефът на КПКОНПИ се уредил с евтини апартаменти
Пламен Георгиев е съсед на Цветан Цветанов и притежава два апартамента, единият от които е на около 200 метра от ул. "Латинка"

Въпросът как КПКОНПИ ще проверява апартаментите на властта става все по-актуален, след като стана ясно, че шефът на комисията Пламен Георгиев също е пазарувал луксозни имоти на евтини цени.

Оказва се, че Георгиев е съсед на Цветан Цветанов и притежава два апартамента, единият от които е на около 200 метра от ул. „Латинка“ – мястото, в което Цветан Цветанов си купува цял етаж от луксозна сграда на „Артекс“. Подробности около сделките на Пламен Георгиев дава сайтът ФрогНюз. Шефът на Комисия „Антикорупция“ е платил за апартамента си по 850 евро на кв. метър, въпреки че в този район цените тръгват от 1500 евро нагоре.

От 2012 г. до днес Пламен Георгиев е придобил два апартамента, три паркоместа и един гараж, като е декларирал, че е сторил този подвиг за общо 527 095 лева, показва проверка.

Пламен Георгиев е наясно и със създадената от неговата комисия съдебна практика, която не признава цените по нотариалните актове за действителни и по всяка проверка, която се прави от КПКОНПИ и всяко дело за конфискация на имущество, задължително се прави пазарна оценка на недвижимите имоти към датата на сделките с тях. Не е ясно кой ще направи пазарната оценка за неговите имоти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране