11.02.2017 | 0:01
И ЦСКА 1948 ще играе на търга за „Българска армия“
ЦСКА-Сф предлага на аматьорите да делят стадиона

ЦСКА 1948 ще участва в публичен търг за дългосрочното ползване на стадион „Българска армия“. Това обявиха от клуба след среща със служебния министър на спорта Даниела Дашева и с нейния съветник Емил Костадинов. „Червените“ излязоха с изявление, в което благодариха за дадената им възможност за честно състезание.

„Ръководството на ФК ЦСКА 1948 проведе работна среща със служебния министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. Участие в срещата взеха директорът на НСБ г-н Пламен Манолов, както и легендата на ЦСКА Емил Костадинов, заемащ поста на съветник на министър Дашева. Бихме искали да изкажем своята признателност за отделеното време и за конструктивния диалог.

Позитивната новина за всички привърженици на ЦСКА е, че договор за дългосрочно ползване на стадион „Българска Армия“ и базата в Панчарево ще бъде сключен след провеждане на задължителен публичен търг, който ще бъде открит и за ФК ЦСКА 1948 като пряко заинтересована страна, ползваща се с широка обществена подкрепа. Провеждането на тръжна процедура гарантира в най-голяма степен защита на обществения интерес. Честното състезание дава възможност на ФК ЦСКА 1948 да предложи модерна визия за развитие на футболен клуб, притежаван и управляван по демократичен модел от своите привърженици“, обявиха от аматьорския клуб, който се състезава в ІV ниво в българския футбол.

ЦСКА 1948 ще може да играе на стадион „Българска армия“, само ако се споразумее с настоящия притежател на това право ЦСКА-София, обяви служебният министър Даниела Дашева след срещата. Тя е категорична, че стадионът е с действащ договор за концесия и министерството не може да се намесва.

Административният директор на ЦСКА-София Милко Георгиев се е свързал с човек от ръководството на клуба от ІV дивизия и е поискал официална среща, съобщи Спортал. Той е заявил, че двата отбора могат да ползват заедно стадион „Българска армия“ и да си делят разходите за него. От ЦСКА 1948 още обмислят предложението. Събрание на шефовете на клуба ще обсъжда вариантите. В момента „Армията“ и базата в Панчарево се ползват от ЦСКА-София, а от ММС обявиха, че в скоро време ще има търг за дългосрочно ползване на двата обекта.

Ако ЦСКА-София и ЦСКА 1948 се разберат, те ще станат като италианските грандове Милан и Интер, които делят стадион „Джузепе Меаца“. Така всички фенове на автентичния ЦСКА, които сега подкрепят ЦСКА-София и ЦСКА 1948, ще си бъдат у дома.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране