13.03.2018 | 8:55
Илияна Йотова коленичила пред руския патриарх по протокол
Тя определи поведението на руския патриарх като „емоционална реакция“

Европейският съюз трябва да се промени, в противен случай бъдещото му не е бляскаво.  Това каза в студиото на Нова телевизия Илияна Йотова. Тя посочи, че й липсва българската политика във финансовата и социалната политика на Европейската комисия.

„Има формализъм и липса на смелост в Брюксел при вземането на решения. Но този критичен поглед не означава отричане на ЕС“, уточни вицепрезидентът.   Според нея, тази политика на ЕК води до създаване на отделни групи от държави по различни проблеми.

„Няма дискусия и предложения как да се промени и политиката, и начина на функциониране на Европейския съюз“, смята тя.  По темата за руския патриарх в България Йотова смята, че всичко в този скандал води към една предизборна кампания, която се води в момента в Русия.

„Реакцията на руския патриарх е предизвикана от колебливото ни отношение към Русия през последните години. Не приемам изказването на Валери Симеонов като защита на президента Радев“, каза още вицепрезидентът.

Тя определи поведението на руския патриарх като „емоционална реакция“, изразена по неприемлив начин.

„Отношението ми към руския патриарх е същото като към българския патриарх. Поклонът ми пред руския патриарх е поклон към историята на руската православна църква“, поясни Йотова. Според нея, има начин да се посреща духовен водач над определено ниво и е добре и депутатите да се запознаят с този протокол.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране