19.10.2017 | 0:01
Илияна Василев: Корпулентния е политически токсичен, пречка е за ДПС. Изпира имиджа
Пеевски, Борисов и Цацаров въвеждат Путинов модел - частната собственост да бъде функция на Вожда

Пеевски и Цонев щели да предложат законопроект, с който да разкрият вторичното разграбване на активи на КТБ!? Ощипете се. Не спите, вече е ден.  По същия начин двамата предложиха законопроект за разкриване и притежание на важни активи през офшорни компании, помните ли? И се появи „Виафорт“ – изобщо не е офшорна компания. Изобщо не е Пеевски зад нея. И изобщо не атакува „Дунарит“.

Нито че актив на КТБ – една печатница, която се води по стойност около 50 милиона, се „приватизира“ през синдици за няколко милиона. И сделката с „Булгартабак“ и т.н., и т.н.

Истината е, че на Пеевски срочно му трябва изпиране на имиджа, особено във връзка с разследването в САЩ по КТБ и закона „Магнитски“. И затова се наемат лобистки компании, пиарите провеждат медийни кампании.

Той е пречка и за ДПС, защото с него не могат да влязат във властта при никаква конфигурация. Пеевски е политически токсичен.

От повече от година разбра, че това с прякото присвояване на бизнес няма перспектива, защото заграбените активи трябва да се управляват, а такива умения, структури и кадри няма. Случаят с „Булгартабак“ е показателен – именно поради репутационен риск купувачите на търговските марки, според сведения в медиите, са се отказали.

За това в ход е новата тактика – първо одържавяваме, след това овладяваме и контролираме големите поръчки на вход и изход. Tактиката „Мултигруп“ спрямо „Кремиковци“ в средата на 90-те години. Това е Путинов модел – номинално частна собственост да бъдe функция на волята на Вожда, в случая колективния вожд – Пеевски, Цацаров, Борисов. Но и за това трябва изпиране на имиджа на Корпулентния – чрез действията си той стигна границата на собственото си отрицание и вече не е полезен нито на Доган, нито на ДПС, нито на Борисов, нито на себе си. Дори пречи на еврокариерата на Цацаров. За това се е снишил и говори през Цонев. Зад кадър.

Да не говорим, че в САЩ нещата не се развиват в негова полза.

Коментарът е от профила на Илиан Василев във фейсбук.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране