Зареждане

Напишете

Има координирана атака на ГЕРБ срещу президента

БЪЛГАРИЯ

Има координирана атака на ГЕРБ срещу президента

share

Корнелия Нинова заподозря координирана атака на ГЕРБ срещу президента Румен Радев. Повод за съмненията й дадоха думите на зам.-председателя на управляващата партия Цветан Цветанов, който след последния КСНС обвини държавния глава, че опитва да извади страната от ЕС и НАТО. На КСНС Бойко Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон Радев. Борисов за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата, а другият – за превъоръжаването на армията и какъв самолет да бъде купен, заяви в радиоинтервю вчера лидерът на БСП.

Нинова подчерта, че е била изненадана от позицията на Цветанов, тъй като на КСНС не е ставало и дума за излизане на България от ЕС и НАТО. „Не могат да проумеят, че могат да имат институция, която не им е послушна. Това е координирана атака срещу Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента. Координирана, защото мисля, че това се прави от Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, а Бойко Борисов – уж добрият“, заподозря тя.

След КСНС в четвъртък Цветанов изненадващо нападна президента, че не споделя европейски ценности и се опитва да извади страната от ЕС. От прессекретариата на държавния глава опровергаха обвиненията, като пуснаха чернова на предложения от него текст на КСНС. Цветан Цветанов да внимава с речника си, тъй като отправя неприкрити обвинения в държавна измяна, призова в петък зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Крум Зарков.

„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават“, поряза гербаджията държавният глава. „Не е достатъчно само да рецитираш: „Това е нашият евроатлантически път“, но да бъдеш лоялен към тези съюзници. Не може да предлагаш национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от БВП, министър Каракачанов го внесе в началото на тази година, и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема предния ден средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници“, коментира президентът.

Ден по-късно Цветанов продължи да твърди, че политиците не бивало да се заиграват със страховете на хората. Не трябва в никакъв случай да се държим безотговорно и да налагаме поведение, което може да води само до разделение, сети се той. Гербаджията се засегна, че е станал обект на „лични нападки“.

spodelime

Етикети:
Предишна статия

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *