23.04.2018 | 0:01
Има координирана атака на ГЕРБ срещу президента
Поредната конфронтация между Румен Радев и Цветан Цветанов избухна след КСНС

Корнелия Нинова заподозря координирана атака на ГЕРБ срещу президента Румен Радев. Повод за съмненията й дадоха думите на зам.-председателя на управляващата партия Цветан Цветанов, който след последния КСНС обвини държавния глава, че опитва да извади страната от ЕС и НАТО. На КСНС Бойко Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон Радев. Борисов за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата, а другият – за превъоръжаването на армията и какъв самолет да бъде купен, заяви в радиоинтервю вчера лидерът на БСП.

Нинова подчерта, че е била изненадана от позицията на Цветанов, тъй като на КСНС не е ставало и дума за излизане на България от ЕС и НАТО. „Не могат да проумеят, че могат да имат институция, която не им е послушна. Това е координирана атака срещу Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента. Координирана, защото мисля, че това се прави от Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, а Бойко Борисов – уж добрият“, заподозря тя.

След КСНС в четвъртък Цветанов изненадващо нападна президента, че не споделя европейски ценности и се опитва да извади страната от ЕС. От прессекретариата на държавния глава опровергаха обвиненията, като пуснаха чернова на предложения от него текст на КСНС. Цветан Цветанов да внимава с речника си, тъй като отправя неприкрити обвинения в държавна измяна, призова в петък зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Крум Зарков.

„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават“, поряза гербаджията държавният глава. „Не е достатъчно само да рецитираш: „Това е нашият евроатлантически път“, но да бъдеш лоялен към тези съюзници. Не може да предлагаш национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от БВП, министър Каракачанов го внесе в началото на тази година, и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема предния ден средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници“, коментира президентът.

Ден по-късно Цветанов продължи да твърди, че политиците не бивало да се заиграват със страховете на хората. Не трябва в никакъв случай да се държим безотговорно и да налагаме поведение, което може да води само до разделение, сети се той. Гербаджията се засегна, че е станал обект на „лични нападки“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране