13.06.2018 | 15:22
Испания уволни треньора си ден преди старта на Мондиал 2018

Селекционерът на испанския национален отбор Хулен Лопетеги беше уволнен ден преди началото на световното първенство по футбол. Шокиращото решение на футболната федерация на страната дойде по-малко от денонощие, след като от „Реал“ (Мадрид) обявиха, че именно Лопетеги ще е новият треньор на отбора и ще започне работа след края на Мондиал 2018.

Президентът на федерацията Луис Рубиалес бил афектиран и в резултат отстранил Лопетеги на поста, въпреки че за треньора се застъпили всички играчи от тима. Шефът на испанския футбол обяснил, че се почувствал предаден.

„Благодарим на Хулен за всичко, което свърши, защото той е сред големите виновници за това да бъдем в Русия, но се чувстваме задължени да го освободим. Трябва да отправим послание към всички, които работят за федерацията, че има норми, които трябва да се спазват“, каза Рубиалес на извънредна пресконференция.

Веднага възникнаха опасения, че ненавременният анонс от „Реал“ и последвалото уволнение на Лопетеги ще доведат до дестабилизация в националния тим, чийто първи мач от световното първенство е само след два дни – в петък, срещу европейския шампион Португалия.

В този мач дебют като селекционер на испанците ще направи Фернандо Йеро. Легендата на „Реал“ ще заеме поста на Лопетеги. Йеро бе близо до тима по време на цялата му подготовка за световното първенство, в качеството си на спортен директор на федерацията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране