09.07.2017 | 15:57
Истанбул се готви за най-големия опозиционен митинг
Турският "Поход на справедливостта" стигна до Босфора

Председателят на основаната турска Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу съобщи, че ще върви сам до „митинга на справедливостта“ в Истанбул на 9 юли – последния и 25-ти ден от „марша на справедливостта“ от Анкара до Истанбул, предаде Hurriyet.

Маршът започна след като съда осъди члена на партията Енис Бербероглу на 25 години живот, за „издаване на държавни тайни“. Продължилият 25-дни марш от Анкара до Истанбул, разстояние от около 426 км“ ще бъде приключено с огромен митинг на участниците в марша, които съобщават, че искат справедливост, независимо от партийния им уклон.

„Нашият митинг на справедливостта ще се проведе в неделя. Ще вървя сам до мястото на митинга от кв. „Драгос“ в Истанбул. Призовавам гражданите, които искат да участват в марша да не ме чакат в „Драгос“. Ще вървя до митинга сам. Ако искате да участване, може да дойдете, разбира се“, заяви Кълъчдароглу.
Той добави, че не иска политически знаци и флагове по време на митинга, включително и на неговата Народнорепубликанска партия. „На митинга приемам единствено турското национално знаме, „знамето на справедливостта“ и плакати на Кемал Ататюрк. Не искам никакви знамена на Народнорепубликанската партия. Ние искаме единствено справедливост. Ние живеем под нашия национален флаг заедно. Не смятаме за подходящо някой да носи други знамена. Ще смятаме тези, които носят други знамена, за провокатори“, заяви опозиционерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране