18.10.2017 | 0:01
Истинска мутра и ММА боец бил единият от арестуваните полицаи, които пазели дилъри за по 2 бона!
Александър Цонев и Еджевит Осман са зареждали с амфетамин и марихуана и други стимуланти бандити, които ги продавали на територията на тяхното районно

Ченге, изявяващо се като ММА боец, и колегата му, участващ в аматьорска лига по футбол, са правели чадър на столични дилъри срещу такса спокойствие от 2000 лв. месечно. Освен това оперативните работници от 7-мо РПУ в София, които били разузнавачи именно по линия на наркотиците, снабдявали с дрога дилъри, съобщиха вчера от спецпрокуратурата, пише „Телеграф“.

Александър Цонев и Еджевит Осман са зареждали с амфетамин и марихуана и други стимуланти бандити, които ги продавали на територията на тяхното районно. Всеки месец пласьорите трябвало да се отчитат с по 2 бона, за да работят необезпокоявано. Който се дърпал и не искал да си плаща, бил заплашван, че срещу него ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства и ще бъдат задържани.

Според хора от системата на МВР Цонев е завършил полицейската академия преди около 3 години. Участвал в ММА битки, като имал зад гърба си около 60 мача.

По нищо не личало, че Александър е полицай. Бил в татуировки, напомпан здравеняк, забелязвали го зад волана на „Мерцедес МЛ“. Твърди се, че плащал 1000 лв. наем за квартира на втория етаж на кооперация в столичния квартал „Витоша“. Подобен стандарт със заплатата на ченге нямало как да поддържа, ако не взимал пари, категорични са колегите му.

Припомняме, че в неделя привечер Александър е бил проснат на тротоара на ул. „Жулио Кюри“ в София, в близост до станцията на метрото. Агентите от „Вътрешна сигурност“ следили него и колегата му Осмин от юли. В неделя заподозрените отново били следени и след като прибрали 2000 лв., последвал арестът. Парите били предварително белязани.

При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от служителите са намерени разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест става дума за амфетамини.

Еджевит Осман е по-дълго в системата на МВР. Той играе аматьорска лига за мини футбол. Името на отбора му е Ченгетата.

Двамата колеги разговаряли с дилърите само чрез интернет приложение, което по-трудно може да се проследи, и с криптирани прави телефони, чиято комуникация помежду им също не може да бъде прослушана. Александър и Еджевит са арестувани за 72 часа, а днес от спецпрокуратурата ще поискат съдът да им наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране