18.01.2018 | 15:34
Истинският коалиционен партньор на ГЕРБ е ДПС
Борисов и Доган правят опити да покрият кражбите от КТБ

Борисов 3 от самото начало е правителство на лъжата. Истинският коалиционен партньор на ГЕРБ са не Обединени патриоти, а ДПС, с които заедно гласуваха имитационния антикорупционен закон, а вчера прокараха и предложението на Пеевски за покриване на кражбите от КТБ. Това каза пред БИТ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Правителството доказа, че няма никакво намерение да прави реформи като дори отменя тези, които започнахме, каза Делчев. Той даде пример с отлагането на изискването на провеждане на електронни обществени поръчки и централизирани конкурси в държавната администрация. Тези реформи биха попречили на основната дейност на управляващите да назначават и усвояват, добави той.

Попитан за протестите, които се очакват и днес, Делчев отговори, че подкрепя гражданите в исканията им за правова държава и правителството да носи отговорност за своите действия. Излизането на улицата остана единствена възмоност да се чуе различното мнение, добави той.

По повод увеличението на цената на тока за бизнеса с до 60% Делчев заяви, че няма обективна причина за подобен рязък скок, което е причина за съмнения в спекула и картел на пазара. Тук е ролята на министъра да предложи промени, за да се предотврати спекулата. А КЕВР трябва да каже има или не картел на свободния пазар, категоричен бе Делчев. В ДБГ сме категорични, че ако не се вземат адекватни действия и цената се вдигне с повече от 10%, трябва да има оставки от страна на ръководствата на двете институции.

Не само бизнесът, но всички ще страдаме от престъпното бездействие на правителството и институциите, заради увеличаването на цените на стоките, което ще последва скока при тока.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране