19.01.2018 | 19:17
Италианец остави без заплати 140 работници
Джовани Габриеле стои и зад обявената в несъстоятелност фирма "Абонданца"

140 работници от обувната фирма „А.М. shoes“, чийто собственик е италианец, са оставени без заплати повече от 2 месеца. От 2 януари те не ходят на работа, защото фирмата не работи. Собственикът Джовани Габриеле стои и зад обявената в несъстоятелност фирма „Абонданца“, като работниците са едни и същи.

В сряда секретарка от Италия се обадила да информира работниците, че фирмата спира дейност. Същия ден вечерта е сменен и пълномощникът на собственика. Служителите се жалват, че не са получавали заплати от месец, някои от тях изплащат кредити и вече са застрашени от запори на имущество. Докога държавата ще позволява на подобни работодатели да се подиграват с работниците й, питат те.

Представители на работниците бяха в Инспекцията по труда в Кюстендил, сигнализираха омбудсмана на републиката Мая Манолова и потърсиха съдействие чрез офиса на БСП. Те ще  уведомят и депутатите от левицата в региона Валери Жаблянов и д- р Иван Ибришимов. Хората разчитат и на намесата на Икономическата полиция, защото в складовете на фирмата има произведени около 12 000 чифта обувки, които в момента се изнасят.

Служителите на фирмата са изпратили писмо и до Министерството на труда и социалната политика, като настояват да бъдат поне съкратени, за да се регистрират в бюро по труда. Омбудсманът обеща проверка на случая.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране