06.06.2017 | 17:58
Иван Бакалов: Вождът и учителят на българския народ Борисов ни готви не голям шлем, а голям к*р
България наистина е най-тъпата страна в света, ако направи нова АЕЦ.

Вождът и учителят на българския народ Бойко Борисов ни готви не голям шлем, а голям кур – частна АЕЦ Белене. Калинката му Теменужка започва приватизация на недостроената централа.Така се получава – печалба за чужд инвеститор, а ядрен риск за страната, разходи по инфраструктура и поддържане на мрежа, ангажименти по купуване на скъп (вече) ток, разходи по ликвидация на централа (след време) и др.

И това става във време, когато в много страни вече се получава излишък от енергия от слънчеви и вятърни централи и лятно време пускат ток безплатно.

България наистина е най-тъпата страна в света, ако направи нова АЕЦ. И българинът е най-тъпият на континента, след като си избира тоя вожд и учител.

АЕЦ Белене три пъти я спираха и почваха, за пръв път още при соца, поради големи разходи и неясни перспективи за цена на тока и възвращаемост. Сега ще гледаме как бавно ни го нахендрят, като вероятно ще я спрат за четвърти път, след като сме се набутали с нови разходи. И пак ще бъде по-евтино от това да заработи, когато ще ни го набутват няколко десетилетия напред.

Иван Бакалов, Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране