20.06.2019 | 0:01
Иванчева и Петрова: Има доказателства, че следовател е подхвърлил парите в колата ни
"Гаранти коза" поръчали бившата кметица на "Младост"
Криминалисти и профайлъри ни си обаждат и казват, че на видеото, направено при задържането ни, се вижда, че следователи са подхвърлили парите в колата ни. Това заявиха в предаването „Честно казано с Люба Кулезич” бившите кметици на р-н „Младост” Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

На кадрите се вижда как джобът на следовател Арабаджиева е издут. Малко след това е празен. Това може да означава, че тя е участвала в подхвърлянето на парите.

„Преди това фотографка снима отвътре колата ни и на нейните кадри не се виждат пари. Как така се появиха в автомобила, не знаем“, казва Биляна Петрова.

„Човек с маска, докато ни задържаха, ме заплаши, че ако искам да видя детето си, трябва да кажа това, което ми нареждат. Поисках да науча името му, но не ми го казаха. Мога да го разпозная, той е със сини очи. Искаха да свидетелствам срещу Иванчева”, допълни Петрова.

„Не ни взеха пръстови отпечатъци веднага, а чак вечерта. По моите ръце има отпечатъци, които фотографката при снимането ми ги направи“, обясни Петрова.

„В колата на огледалото има четири пръстови отпечатъци. Версията е, че аз съм ги направила, докато съм се гримирала. Само че не са мои. Направени са с латексови ръкавици“, посочи Иванчева.

„Не  знаем кой е поръчителят на нашето задържане. Прокурор Гешев няколко пъти споменаваше публично името на холдинга „Гаранти коза”. Ние намалихме площта на застрояването от компанията. Дали „Гаранти коза”, дали друг е поръчител, можем само да гадаем“, посочи Десислава Иванчева.

„Съдът не ме пуска да изляза от къщи за дипломирането на собственото ми дете. Излиза, че у нас образованието няма никаква цена“, каза още Биляна Петрова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране