12.06.2018 | 13:33
Иванчева организира протест от ареста срещу строеж, който никой не е разрешил

Защитниците на арестуваната кметица на Младост Десислава Иванчева от Зелен Младост организират протест срещу проекта на инвеститора Димитър Логофетов за строеж на 7-етажна сграда. Недоволството е на гражданите от блок 320 в района и ще се състои в градинката зад него от 19 до 20,30 часа.

Сред организаторите е и самата Иванчева според страницата на събитието във фейсбук.

Имотът на г-н Логофетов е реституиран при съществени нарушения на закона, за което ще представим конкретни доказателства, пишат организаторите. „Не достигат поне 21 реални паркоместа, за да бъде този проект законосъобразен. Карето, в което ще се строи, е едно от най-натоварените и с най-малко паркоместа в района. Постоянно възникват конфликти между живущите, вдигат се чистачки и се пукат гуми. За жителите на 16-етажния бл. 321А, който е в непосредствена близост до строежа, няма проектирано нито едно паркомясто и те са принудени да паркират по тротоарите и чуждите паркинги. Детската площадка зад блок 320 ще бъде унищожена. Има сериозни съмнения за фалшификации на документацията на проекта, които са потвърдени от хора с голям опит в графологичните експертизи. Изпратен е сигнал до Прокуратурата, която вече трети месец мълчи по случая, обясняват организаторите.

Според тях „уличната регулация е направена в услуга на проекта на г-н Логофетов, защото предвижда сериозно стесняване на кръстовището на ул. „Св. Преображение“ и ул. „Ат. Москов“. Стеснението е поне 3-4 метра и ще затрудни сериозно преминаването на автомобилите и рейсовете през кръстовището. Видимостта ще бъде силно ограничена“.

Не на последно място новопредвидената сграда се намира изключително близо до бл. 320 и ще хвърля голяма сянка върху блока през зимата, което ще доведе до увеличение на разходите за отопление на живущите, обясняват от Зелен Младост.

Инвеститорът Логофетов обаче няма разрешение за строеж от никого, а документите за инвестиционните му намерения са върнати от Направление „Архитектура и градоустройство“ в община „Младост“. Така не става ясно срещу кого всъщност е протестът, организиран от Иванчева и Зелен Младост, след като строеж – поне засега няма как да има. Въпреки ареста си на 17 април, Иванчева бе кмет на района до 7 юни с временен заместник на поста, когато официално бе отстранена на втора съдебна инстанция.

В края на март пък стана ясно, че Иванчева е внесла сигнал до Софийска районна прокуратура и до началника на 7 РПУ – СДВР за сериозни съмнения за фалшификация на документи от инвеститора Димитър Логофетов.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране