08.01.2017 | 0:01
Ивелин Попов отново е футболист на годината
На второ място остана капитанът на „Лудогорец“ Светослав Дяков

Ивелин Попов стана за втора поредна година Футболист номер 1 на България. Нападателят на „Спартак“ (Москва) и националния ни отбор изненадващо успя да изпревари Светослав Дяков от „Лудогорец“. Наградата на победителя бе връчена от президента на БФС Борислав Михайлов.

На второ място остана капитанът на „Лудогорец“ Светослав Дяков, който събра 158 точки. Това е само с 3 по-малко от победителя. Неговата награда бе връчена от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев. Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов връчи статуетката на номер 3 сред футболистите у нас Владислав Стоянов от „Лудогорец“, който събра 90 точки.

В гласуването участваха 101 спортни журналисти от 50 електронни и печатни медии. Георги Дерменджиев бе избран за треньор №1 на България за 2016 година. Спортните журналисти избраха наставника на „Лудогорец“ за победител, а след него се наредиха Станимир Стоилов и Христо Янев.

Мартин Камбуров стана най-добър нападател за изминалата 2016 година. Стрелецът на „Локомотив“ (Пловдив) остави зад себе си нападателите на „Лудогорец“ Джонатан Кафу и Клаудиу Кешерю.

Камбуров продължава да изкачва вечната ранглиста на голмайсторите в историята на футбола в България и вече застрашава Христо Бонев. Наградата на днешната церемония му връчи Петър Жеков. Великият нападател на ЦСКА все още остава недостижим в голмайсторската листа на България с 253 гола. Втори е Наско Сираков със 196, трети е Динко Дерменджиев със 194, а четвърти е Христо Бонев със 182. На пето място е Камбуров със 183 гола.

Евдокия Попадинова спечели приза за най-добра футболистка. 20-годишната дъщеря на треньора Димитър Попадинов в момента се подвизава в американския университетски ЮНОХ Рейсър (Лима).

Родена е на 26 октомври 1996 в град Хаджидимово. Първата българска футболистка, играла в Англия, отначало в „Бристол Академи“, а след това в „Лондон Бойс“ във втора дивизия. Следва и преминаването в САЩ, където става шампион в университетското първенство и е избрана за най-добър новобранец.

Неизменна част от националния отбор на България от 2013 година. Защитникът на „Славия“ Петко Христов е най-проспериращият млад футболист. Головата машина и голяма звезда на „Лудогорец“ Джонатан Кафу пък спечели приза за най-добър чужденец в родната Първа лига.

Защитникът на „Левски“ Димитър Пиргов спечели приза за най-добър бранител в Първа лига. Награда „Лъвско сърце” бе дадена за първи път на церемонията „Футболист на годината”. Тя е на името на великия Трифон Иванов, който почина през миналата 2016 година.

Първите носители на приза са братята Веселин и Йордан Миневи, както и братята Илко и Димитър Пиргови. И двете братски двойки загубиха бащите си през изминалата година, но излязоха на терена въпреки трагедията.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране