31.08.2015 | 0:01
Ивет мечтае за медал от Рио
Карамаринов писа 6 на Лалова и Петрова за представянето им в Пекин

Финалистката на 200 м от 15-ото световно първенство в Пекин се прибра в България и се закани да търси битка за медалите на Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016. Лалова кацна около обяд и бе посрещната от тв екипи на летище София.

„Много съм доволна, благодаря ви за посрещането. Щастлива съм от седмото място и продължавам напред. Изпълних голяма мечта. За мен този финал е голяма мотивация и за Олимпийските игри и затова ще продължавам да работя по същия начин. В спринта няма леки тренировки и дай Боже да имам късмет“, заяви Лалова в ефира на Нова тв.

Президентът на атлетите ни Добромир Карамаринов оцени високо резултатите на Габриела Петрова и Ивет Лалова. „Поздравявам както атлетките, така и техните треньори Атанас Атанасов и Роберто Бономи. Габи и Ивет си направиха лични резултати точно на световното първенство, което показва, че са се подготвили отлично за Пекин. И двете бяха част от едни много драматични и с много висока стойност финали“, добави Карамаринов.

„Поздравявам Мирела Демирева, която успя да намери място на финала и стана третата българска финалистка на световното първенство. На финала очаквах повече от нея. Тя е млада и аз съм сигурен, че в бъдеще ще развие потенциала си, защото 9-ото място не е пределът й. Всички очакваха повече от Митко Ценов и Георги Цонов, но нека не забравяме, че тези момчета само преди по-малко от месец донесоха медали за България от европейското първенство за своята възраст. Те са млади, а тази година направиха много. Останалите български атлети в Пекин се представиха под възможностите си“, коментира още Карамаринов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране