08.06.2018 | 20:48
Иво Христов: Борисов оправда провала си в Москва с президента

След едногодишно игнориране днес министър-председателят се яви в парламента, колкото да потвърди пренебрежението си към него. Пътем призна провала на посещението си в Москва и го обясни с…президента. Това написа началникът на кабинета на президента Иво Христов на страницата си във Фейсбук.

„Всъщност г-н Борисов се убеди на свой гръб в необходимостта да се възстанови доверието между България и Русия, което сам пропиля преди години.
Президентът акцентира върху проблема в Сочи, докато мнозинството го обвиняваше, че нямал министри в делегацията си и не подписал никакви документи. Сега премиерът се убеди от собствен опит, че напразно бе взел министрите си. Доверието предхожда договорите“, написа Христов.

Днес Борисов отиде в парламента. За последно премиерът е участвал в парламентарния контрол преди почти една година – на 7 юли миналата година. На парламентарния контрол Борисов отговори на следния въпрос: „Какви са договореностите, които постигнахте с руския президент по отношение на доставките на природен газ за България“.

Премиерът коментира визитата си с думите: „Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Радев, не беше трасирано нищо“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране