07.01.2018 | 16:30
Издирваният за касапницата в Нови Искър се е самоубил
Тялото на Ангелов е открито в района на Нови Искър

Росен Ангелов, обвинен за касапницата в Нови Искър, се е самоубил.  Тялото му е открито в района на Нови Искър. Намерен е във вила, в която се е укривал, легнал на легло, заяви източникът ни. Той е бил завит, с ръка, държаща пистолет със заглушител, насочен към слепоочието. Смъртоносната рана е в лявото слепоочие.

Оръжието е малокалибрено, смята се, че с него е извършено и шесторното убийство в Нови Искър.  Очаква се МВР да разпространи снимки на открития труп. По-рано днес стана ясно, че Ангелов, който е опитен планинар, е избягал от района на село Луково, където течеше акция по издирването му, по билото на планината в посока Нови Искър.

През нощта са работили термокамери, вече са пуснати следовите кучета. На мястото има екипи и на „Гранична полиция”. Росен Ангелов е изключително добре физически подготвен, познава местността и не е проблем за него да оцелее дълго време в планината, е мнението на разследващите.

Предполагаемият убиец е с три присъди, последната присъда е влязла в сила през 2009 г. и е за блудство в малолетна. Оттогава той е бил обявен за издирване и 8 г. не е бил открит. Живял е на няколко адреса в нелегалност.

Убийствата в Нови Искър са били извършени в Новогодишната нощ. На 2 януари в дома на семейството в Нови Искър бяха открити телата на петима души – Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кети Кюхова (жена на Неделчо Юнаков от втори брак) – Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им, открито е и кучето им – също застреляно.

Кети Кюхова първоначално бе обявена за издирване, но на 3 януари джипът, с който се е придвижвала, бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на Кюхова бе открито хвърлено в кладенец. Семейството живеело в къщата в Нови Искър от около година – година и половина, преселило се там от кв. „Младост” в София. Преди дни подробности за убийствата разкри директорът на НСлС Борислав Сарафов.

„Извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов, това е доказано с ДНК експертиза, Доказано е и, че Ангелов е действал сам“, заяви Борислав Сарафов. Аутопсиите показват, че всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен и контролен изстрел. „Росен Ангелов е човек, без документи, без собственост, без работа. Прякорът му е Горският човек. Имал интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството“, каза Сарафов. Росен Ангелов има три присъди. Едната присъда е за кражба, втората – за изнасилване, третата присъда е за това, че в с. Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него.

Последната присъда е произнесена задочно. Още преди това той се е укрил. Росен Ангелов в обявен за общодържавно издирване с телеграма на Столична дирекция на вътрешните работи от 8 септември 2009 г. Към този момент можем да кажем, че мотивът за извършване на престъплението е личен, свързан е с интимни отношения и връзка с пострадалата, каза професионалният ръководител на МВР.

Ангелов е проявявал и ревност към мъжа, с който Кети е живеела на семейни начала. „Росен Ангелов е имал информация, че Кети има проблеми в отношенията с мъжа, с който живее”, обясни административния ръководител на СГП Емилия Русинова. Кети е била първата убита според разследващите, а останалите, за да се заличат следите и да не се стигне до извършителя. Има данни, че майката на Кети е била наясно с връзката на дъщеря си. ”Очевидно тази нощ този дом е бил къщата на ужасите”, каза директорът на НСлС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране