29.07.2015 | 12:05
Изгоненият от ГЕРБ Здравко Димитров е кандидатът на Ковачки за кмет на Пловдив
Депутатът Стефан Кенов е получил 2 млн. лв. за предизборната кампания

Изгоненият от ГЕРБ депутат Здравко Димитров ще бъде кандидат-кметът за Пловдив на партията на Христо Ковачки – „Български демократичен център“. Местните структури в града под тепетата са получили инструкции да работят за независимия народен представител, който отказа до оттегли кандидатурата си за вота и предпочете да си тръгне от партията на Бойко Борисов, научи МИГNews.info.

ГЕРБ издигна настоящия кмет на Пловдив Иван Тотев за пореден мандат, въпреки множестото сигнали и обвинения в корупция срещу него. Депутати от ГЕРБ прогнозират, че е възможно Здравко Димитров да привлече много от гласовете на недоволните от управлението му пловдивчани. В ГЕРБ също са притеснени от ситуацията, тъй като дълго време Димитров бе едно от най-разпознаваемите лица на партията в областта.

Олигархът Христо Ковачки е натоварил депутата Стефан Кенов със задачата да организира предизборната кампания на БДЦ за местния вот. За тази цел Кенов е получил над 2 млн. лв. Крупната сума ще бъде използвана и за търговия с гласове и за покупка на членове на избирателни комисии. В Пловдив хората на Ковачки ще работят тайно за Здравко Георгиев, за да не си навлекат гнева на Бойко Борисов. Както и известно бизнесът на енергийния олигарх е свързан основно с държавата, а през годините негови фирми са получавали множество подаръци от Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране