10.10.2017 | 11:57
Измамник ужили десетки в нета!
Гърмят журналисти, ГДБОП по петите на Александър Николов

Десетки хора твърдят, че са измамени от човек, представящ се в социалните мрежи като Александър Николов. Сред измамените има мениджър в банка, адвокат и журналисти. Съмненията са, че той старателно е изградил фалшив образ и че зад него стои някой друг или дори добре организирана престъпна група.

Александър Николов, на 35 години, е изключително активен в социалните мрежи. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е служител в компании като „Еърбъс”.

Започва да предлага и да осигурява евтини самолетни билети, разполагайки с личните данни на хората, които му се доверяват.

Габриела и Александър Стоименови „изгарят” с 4000 лева за билети до Мексико. Проверявайки впоследствие, се оказа, че въобще билети не е имало, не е имало резервация, абсолютно нищо”, казва Габриела. По думите й излъганите са над 40 души. Има измамени освен със самолетни билети, с източване на кредитни карти, продаване на мобилни телефони и на лаптопи.

Главен косимар Ивайло Спиридонов заяви, че основно журналисти са били измамени от въпросният мъж. Шефът на ГДБОП заяви, че се работи по случая, но не пожела да разкрие дали това е истинското име на измамника, къде живее и до къде е стигнало разследването.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране