27.03.2017 | 15:38
Изненада! Цачева аут от парламента? Цветанов може да е втори в Благоевград
Бившата председателка на парламента е изместена преференциално от Владислав Николов и Пламен Танчев и е на четвърто място

Над 1 милион и 200 хиляди души са ползвали преференции при вчерашния вот, обяви ЦИК. Оказва се, че заради гласуването с предпочитания знакови кандидати на партиите може да се лишат от депутатско място.

Сред застрашените са дори Цецка Цачева и Цветан Цветанов от ГЕРБ. Заместникът на Бойко Борисов може да бъде изместен от лидерската позиция в листата за Благоевград, съобщава Нова телевизия. Той обаче е водач на листата във Велико Търново и това му гарантира място в 44-то Народно събрание.

Цецка Цачева, която беше втора в листата на партията в Плевен след Ивайло Московски, също може да остане извън 44-то Народно събрание. Бившата председателка на парламента е изместена преференциално от Владислав Николов и Пламен Танчев и е на четвърто място. Най-вероятно обаче от Плевенския район ГЕРБ ще вкара само трима депутати.

Според данните от ЦИК Цачева е получила малко над 3000 преференции, но Николов и Танчев са подкрепени от повече гласоподаватели.  Така единственият вариант за Цачева да попадне в сметките за 44-то Народно събрание е водачът в листата Ивайло Московски да стане министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране