22.05.2016 | 17:57
Използваха Плевнелиев като кукла на конци
Той не е лош човек, но е изключително неподготвен за политиката, казва Андрей Райчев

„Росен Плевнелиев е един изключително слаб президент, който назначи две много слаби служебни правителства с катастрофални премиери”. Това коментира в предаването „Събуди се” по Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

Плевнелиев не е лош човек, но е изключително неподготвен за политиката. Появата му на този стол бе, за да го топли за Бойко Борисов. Позорна работа е, защото почнаха да го използват като някаква кукла на конци, коментира още Андрей Райчев.

Според него сега идеята е Плевнелиев е да заеме важен пост в Брюксел. Ако Кристалина Георгиева се върне у нас като вицепремиер или премиер, той ще я смени като еврокомисар, смята Райчев.

Безобразие е, че още нямаме кандидати за президентския пост. Чух, че президентът няма да се кандидатира за втори пореден мандат, а не че въобще няма да се кандидатира. Може да прави политика в широкия смисъл на думата, каза в предаването политологът Евгений Дайнов.

Той прогнозира, че ако в края на юни ГЕРБ заявят кандидатурата си, то тя ще е паническа. Ако пък премиерът Борисов бъде номиниран за президентския пост, това ще е напускане на кораба, категоричен е Дайнов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране