12.11.2017 | 21:11
Изпопада изолацията и на първия саниран блок в Пазарджик
Ремонтни дейности са наложителни само година след като Лиляна Павлова тържествено го откри

Първият саниран блок в Пазарджик отново е в ремонт заради некачествено саниране. През септември м.г. тогавашният регионален министър Лиляна Павлова, областният управител Гинче Караминова и кметът Тодор Попов откриха тържествено жилищната сграда на ул. „Пловдивска“.

Година по-късно обаче обитателите вече са направили рекламация на свършената работа, след като забелязали че мазилката на много места е пропукана, част от изолационните плоскости се отлепват. От няколко дни край блока отново са издигнати строителни скелета, а майстори поправят напуканата фасада. Засегнати от казуса са близо 170 семейства.

Запознати със сагата на първия саниран блок припомнят, че още в началото обитатели са сигнализирали, че се работи некачествено, с икономии от дебелината на стиропора, от дюбели, от материала за залепването им към панелите. Още тогава хората прогнозирали, че ще има необходимост от ремонти в бъдеще. След оплакванията фирмата инвестира и в подобрения, които не влизаха в задълженията й по договор – живеещите в блока получиха огнеупорни врати към мазетата, нови табла за електромери, освежаване на стълбищни площадки и др. Проблемите в блока обаче започнали с течове от покрива, които били отстранени по спешност. Сегашният ремонт на фасадата ще бъде за сметка на изпълнителите, тъй като обектът все още е в гаранция.

При откриването Караминова се похвали, че санирането е приключило само за 4 месеца, а Павлова изтъкна, че по ОП „Региони в растеж“ за проекти на община Пазарджик чрез министерството ще бъдат отпуснати 26 милиона лева. Близо 3 млн. лв. бяха инвестирани в блока за  външна изолация, нова дограма, и хидроизолация на покрива и обновяване на общите части. Оценката, строителен надзор и инвестиционен контрол са на софийското ДЗЗД „РТ Корект“.

Изпълнител на строителните дейности е фирма „Строймонтаж“ ЕООД, твърди се обаче, че тя е наела няколко дружества за подизпълнители. Управител на дружеството е Камен Василев, брат на бившия зам.-градски прокурор на София Роман Василев, който стана известен с репликата си при задържането на ексминистъра Николай Цонев: „ти си абсолютен престъпник“.

2 коментара

  1. Игнатова каза:

    Може ли да да пишите такива глупости никаква изолация не е паднала за какви течове говорите заповядайте да видите и тогава пишете моля дайте телефон да се свържем с вас. И моля не пишете глупости и неверни неща.

  2. Свежа каза:

    Много е крадено бе!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране