13.05.2018 | 9:01
Израел спечели „Евровизия“, България е на 14-о място

Израел спечели първото място на „Евровизия 2018“ с песента Toy на изпълнителката Нета. Тя получи най-голям вот от публиката и спечели победата с 529 точки, съобщи Би Ти Ви. „Благодаря ви, че избрахте различното, че приехте различията между нас. Следващият път ще се видим в Ерусалим“, каза победителката при връчването на наградата.

Нета Барзилай от Израел е 25-годишна певица и до скоро се е изявявала само на сватбени празненства, а сега не само разкри таланта си пред 200 милиона зрители от цял свят, но и спечели „Евровизия“. Стилът ? може да бъде определен като „one-woman show“ и не може да бъде описан с думи, коментира БНТ.

На второ място се класира Кипър с изпълнението на Елени Фурейра, което събра 436 точки. Третото място остана за Австрия с изпълнителя Сизър Самсън. На четвърто място е Германия с 340 точки, а на пето е Италия с 308.

България, с изпълнението на „Екуинокс“ и песента им „Кости“, се нареди на 14-о място в класацията със 166 точки. Израел печели за четвърти път „Евровизия“ – има две победи през 70-те и през 1998 г. с Дана Интернешънъл.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране