22.05.2018 | 20:07
Известни международни лектори гостуват на четвъртата театрална Playback среща в София

Двама известни лектори пристигат в България, за да водят майсторски класове по социално-ангажиран импровизационен театър по време на четвъртата Playback среща

„Разширяваме кръга“ от 15-ти до 17-ти юни 2018-та година в София. Актрисата Цвета Балийска, създател на Playback театър „Тук и Сега“ и екипът й са поканили топ преподавателите Шърли  Лиджъм от Израел и Браян Таскър от Англия. Те са подготвили богата програма от работилници и лекции, а за събитията по повод срещата ще могат да се запишат всички желаещи, които имат интерес в областта на Playback театъра. Срещата в София се организира в партньорство с „Гьоте институт“ и „Сдружение Творци“.

„Това ще бъде тридневно playback преживяване с четири работилници,  водени от Шърли и Браян и артисти от Playback театър „Тук и Сега“, споделя организаторката Цвета Балийска. „Ще има и две представления, едно парти и възможности за много нови запознанства, споделяне и свързване. Разширяваме кръга, за да направим място за повече хора в него – с близки култури, ценности и исторически корени.

Рlayback театърът съдържа неповторимия потенциал да среща и събира различното, а понякога – дори противоположното, и да открива общото между тях, ние разширяваме кръга не само за да бъдем повече, но и за да станем по-близки, да скъсим дистанцията помежду си, да изпълним пространството около себе си с близост, за да положим основите на нашето балканско playback семейство, като излезем заедно от зоната на комфорт… За да случим магията на сплотяването в среща“, разкри още тя. Талантливата актриса е единствената одобрена българка за „Лидершип-2018“. Там Цвета ще има възможност да обогати познанията си в плейбек театъра, след като е избрана сред хиляди кандидати от цял свят. Освен това атрактивната дама е заета и с организацията на друго престижно събитие – European Playback Theatre Gathering – 2020-та година, за което й е гласувано доверие, то да се проведе в столицата ни.

Цялата програма на фестивала може да бъде видяна на – http://bit.ly/2FAO6Gy. 25 предварително селектирани участници ще участват в майсторски клас, воден от Шърли Лиджъм в „Гьоте институт“ и хотел „Арена ди Сердика“. Таксата е от 130 EUR за участие на 15 и 16.06.2018г., а за майсторски клас на 17.06.2018г. – 65 евро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране