25.04.2019 | 17:00
Кадър на ТВ7 и Канал 3 пое новините на Нова
Миляна Велева е сестра на вицепремиер от кабинета "Орешарски" и бивш спортен журналист

Миляна Велева се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп, заемайки позицията Директор „Новини и актуални предавания“ от 2 май.

Това официално съобщение дойде от Нова телевизия, където в момента тече вътрешно преструктуриране, след като медията смени собственика си.

Велева е кадър на бившата „телевизия на Цветан Василев“ ТВ7 и на Канал 3, която неофициално се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски. В миналото е била спортен журналист.

Тя е сестра и на вицепремиера и министър на правосъдието в кабинета „Орешарски“ Зинаида Златанова.

„Миляна Велева е журналист с 25-годишен опит в електронните и печатни медии. Телевизионната й кариера започва в БНТ, където последователно заема позициите репортер, редактор и водещ. Велева е била изпълнителен продуцент в РИНГ ТВ (част от БТВ Медия груп), директор „Новини и актуални предавания“ в ТВ7 и Канал 3. Опитът й в печатните медии е във вестниците – „7 дни спорт“ и „Сега“, съобщават биографията й от Нова.

„Тя ще отговаря за развитието на новините и на информационните програми на Нова. С богатия си опит в областта на журналистиката, Миляна Велева ще допринесе за затвърждаване на лидерската позиция на медията като предпочитан източник на информация от аудиторията в България“, допълват оттам.

„Миляна Велева е доктор на науките по журналистика. Магистър по журналистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Средното си образование завършва в Hankinson High School, САЩ. Успоредно с това се дипломира и в 133 СОУ „А. С. Пушкин“ в София. Има езикова специализация в Университета в Нант, Франция. Като телевизионен журналист е преминала обучителна програма на CNN. През 2009 г. става носител на отличието „Братя Ексерови“ за принос в спортната журналистика“, допълват в биографичната справка от телевизията.

Само преди десет дни „Адванс Медиа Груп“ на Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на Нова Броудкастинг Груп. Акциите, представляващи 100% от капитала на дружеството  бяха прехвърлени на купувача.

Информацията, че Домусчиеви купуват Нова тв беше потвърдена още в края на февруари. Сделката беше одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията. Новият председател на Съвета на директорите на „Нова Броудкастинг Груп“ е Георги Домусчиев.

За изпълнителни директори на „Нова Броудкастинг Груп“ АД бяха назначени досегашните прокуристи – Вяра Анкова и Николай Андреев – дългогодишен финансов директор. Бе решено Силва Зурлева да остане съветник на Борда.

„Нова Броудкастинг Груп“ АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото ѝ влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. В нея работят 650 човека.

До продажбата на Домусчиеви се стигна, след като „Нова Броудкастинг груп“ обяви в началото на годината, че телевизията няма да бъде продадена на компанията на чешкия мириардер Петр Келнер PPF Group. Това се случи, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви сделката за невъзможна през лятото на миналата година. Преди това бе съобщено, че е сключен предварителен договор на стойност 185 млн. евро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране