08.10.2018 | 0:01
Къде е шефът на Интерпол?
Според неофициални съобщения, Мън е задържан, тъй като е злепоставил китайските власти и в родината му се води разследване срещу него

Интерпол официално поиска от китайските власти информация за президента на организацията Мън Хунвей, предадоха световните агенции.

64-годишният Мън, който е заместник-минитър на обществената сигурност в Китай, бе избран за президент на Интерпол през 2016 г. и с мандат до 2020 г., според сайта на организацията. Като президент той председателства изпълнителния комитет на Интерпол, който се избира от страните членки, и носи отговорността организацията да изпълнява решенията на комитета и на годишното общо събрание.

Семейството на Мън загуби връзка с него, след като преди седмица той отпътувал от Франция, където е централата на Интерпол, за Китай. Френската прокуратура обяви, че е започнала разследване.

Китай не е направил официално изявление за местонахождението на Мън. „Интерпол поиска чрез официални полицейски канали китайските власти да изяснят статута на президента на Интерпол Мън Хунвей“, посочи организацията.

Според неофициални съобщения, Мън е задържан, тъй като е злепоставил китайските власти и в родината му се води разследване срещу него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране