21.08.2017 | 13:00
Как Путин разруши САЩ и спечели третата световна
Президентът на Русия със сигурност би искал да възстанови СССР и да се противопостави на САЩ

Според „Хъфингтън Поуст“, Русия вече е спечелила третата световна война. Любопитен материал публикува преди 2 дни небезизвестният „Хъфингтън Поуст“. Авторът му Майкъл Розенблум смята, че Русия е спечелила Третата световна война.

Полковникът от КГБ Владимир Путин неведнъж е подчертавал, че разпадането на СССР е най-голямата геополитическа катастрофа на 20 век, започва материалът. Президентът на Русия със сигурност би искал да възстанови СССР и да се противопостави на САЩ, но той е реалист  и прекрасно разбира, че не би успял в пряк сблъсък. Затова джудистът Путин избра съвсем различен път, възползвайки се от силата и големината на противника си.

След разпадането на Съветския Съюз единствената свръхдържава остана САЩ и нито Русия, нито който и да е друг, може да се противопостави на нейната мощ. Путин знае, че не може да се противопостави на САЩ с обикновено оръжие, затова заложи на друг тип – кибероръжието. Милиони хора със смартфони и лаптопи могат да постигнат много повече от същия брой, въоръжени с пушки.

В Третата световна война няма да има дивизии. За такава война САЩ и НАТО са готови и Путин би я загубил, счита Розенблум. Това, за което САЩ не бяха готови, беше кибервойната. По време на изборите през 2016 година, Путин използва това оръжие, за да постави в Овалния кабинет „лесно поддаващия се на манипулации глупак“ Тръмп, споделя Розенблум.

Обработката и манипулирането на слабоволевия Тръмп е детска игра за Путин, счита авторът на материала и продължава: Те ни устроиха един тих Пърл Харбър и успяха, спечелиха войната без нито един изстрел. След като постави свой човек в Белия дом, Путин отпусна поводите му, но той вече постигна своето: устрои на Америка гражданска война, смята Розенблум.

Това не беше сложно, имайки предвид, че в САЩ винаги са се развъждали ултрадесни. Но досега никой не ги беше ползвал за оръжие, а Путин стори точно това, твърди авторът:
„Крайно десните не са много, но те са въоръжени до зъби“. Използвайки твърдението, че Втората поправка в конституцията, за правото за носене на лично оръжие уж с цел да бъдат сваляни тиранични правителства, оттук до въоръжените сблъсъци има една крачка“.

В интернет има безброй материали за това, че „истинските американци“ са заплашени от тираничното правителство, а те, американците имали право да го свалят със силата на оръжието. Цялата кампания, според автора на „Хъфингтън Поуст“, е дело на руските спецслужби.

Трябват само  няколко умело режисирани инцидента, за да излязат въоръжените тълпи на улиците и да превърнат Америка в едно „огромно Могадишу“ (столицата на Сомалия).
Въоръженото опълчение запълни улиците, редът и законността изчезнаха и Америка бе победена отвътре, от самата себе си. Така свърши третата световна война, драматично заключава авторът на материала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране