21.06.2015 | 21:25
Как циганите да плащат данъци, като жилищата им са незаконни?
ДПС и Пеевски са спасители на ромския етнос, категоричен е Бат Сали

Имаме държава, но нямаме държавност. Това констатира депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, в ефира на Нова телевизия, като добави, че все още обществото ни не е дорасло за демокрация. Преди години Методиев бе уличен в кражба на ток в Самоков.

По думите на Методиев партийни лидери се опитват да създават изкуствено напрежение между българи и роми. Депутатът беше категоричен, че е разтревожен от боя в столичния квартал „Дружба“ и, че е очевидно, че напрежението ескалира. Методиев обясни, че заедно с колегата си Илия Илиев се стремят да тушират напрежението в техния етнос. „Нашите хора не са уплашени от това, че някой иска да ги нападне. Но смятат, че не трябва да отговарят на силата със сила, а с диалог“, увери Бат Сали.

„Никой не е съгласен да пребиват детето ти пред очите. По изказванията на жертвите това е станало без никакъв повод. Защо посягат на черните чиганчета“, попита той. „Някои политически партии искат да поставят в ромските гета полицаи, но всъщност трябва полицията да пази нашите хора“, категоричен бе той.

Методиев даде за пример община Самоков, където има над 100 незаконни ромски постройки. Той обясни, че ромите не са собственици на имотите и затова няма как да плащат данъци. „Данък на кое жилище да плащат”, попита той.

„Защо до сега някой не е махнал постройките? Хората бяха удобни за манипулиране на избори”, коментира още депутатът. Именно затова според него ромите няма как да плащат за ток и за вода.

Бат Сали заяви още, че ромският етнос е припознал ДПС за своя партия. „Всички ние сме спасители на циганския етнос, никоя друга партия не се е опитала да помогне на ромите”, подчерта той. Сред спасителите на мургавите бил и Делян Пеевски. Бат Сали припомни, че именно ДПС са раздали спирали против забременяване в ромските махали.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране