24.03.2018 | 0:26
Какво ни докарва безсъние: Стрес, депресия и алкохол
Смяната на времето оказва негативно влияние върху човека

Стресът и депресията са сред основните причини за безсънието. Какви са симптомите на недоспиването и как да лекуваме болестта?, Ден преди да завъртим часовниците се замисляме как влияе смяната на времето върху съня. За съжаление много малко хора си дават сметка колко вредно за здравето може да се окаже безсънието. Проблемът достига огромни мащаби според изследванията. На какво се дължи липсата на сън и как можем да я лекуваме?

„Биологичните ритми на човека са предимно фиксирани. Смяната на времето води до много повече загуби, отколкото ползи да всеки отделен индивид“, категоричен бе акад. Иван Миланов. Неврологът коментира в студиото на „Директно“ какви хора страдат от безсъние и какво най-често води до проблема. По думите му пациенти с депресии или хора, подложени на стрес, почти задължително имат нарушения на съня. Как обаче да разпознаем симптомите и как да ги лекуваме?

„Нарушенията на съня са свързани с трудно заспиване или събуждане през нощта с невъзможност за продължение на съня. Тук говорим за системно недоспиване, а не за еднократен случай“, сподели неврологът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране