05.09.2018 | 0:01
Какво прави Борисов в Израел?
Това е второто посещение на министър-председателя в Тел Авив за последните 3 месеца

Премиерът Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Израел, като това е втора негова визита в еврейската държава от юни насам.

Утре той ще се срещне с премиера Бенямин Нетаняху. При предните разговори акцент бяха възможностите за обмяна на ноу-хау и евентуална доставка на дронове за въоръжените ни сили.

Днес Борисов взе участие в антитерористичен форум в град Херцлия. „Необходимо е да обединим усилията си в областта на противодействието и пропагандирането на тероризма. България като страна-членка на НАТО и ЕС и като външна граница на Съюза, полага неимоверни усилия да противодейства на разпространението на радикални идеи”, обяви той.

Според него ако ЕС покаже резултати в борбата с тероризма, това ще подобри сигурността и в държавите, които граничат с евросъюза, включително – тези от Западните Балкани.

Бойко Борисов подчерта, че атентатът от Сарафово е станал причина за прилагане на ефективни мерки и засилване на взаимодействието с партньорите, като допълни, че всяка страна е длъжна да следи обществените процеси, за да знае как най-точно и навреме да противодейства на всеки опит за навлизане на деструктивни фактори и идеи.

Министър-председателят днес не коментира кризата в управляващата коалиция у нас.

1 коментар

  1. илиев каза:

    Борисов предал собствения си опит за стрелба с гранатомет по заподозрян престъпник!!!И как се действа с кофпомпа в случай на запалени стърнища през лятото!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране