03.10.2015 | 0:03
Какво прави Ненчев в Алжир, когато авиацията си подава оставката?
Бойко Борисов, е зарязал армията, че я е отдал на концесия

Оставката на командващия Военновъздушните сили (ВВС) е сериозен знак. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев.

Според него, ако се стигне дотам чужди самолети да охраняват небето ни, това ще е началото на края на българските ВВС и сериозен удар по отбраната на страната. „Щом се докарваме дотам премиерът да се занимава и с ремонта на самолетите, и с пречиствателните станции, и с всичко останало, тогава нещо в държавата куца“, изтъкна Ноев.

Във въоръжените сили все повече се говори, че правителството, и в частност Бойко Борисов, е зарязал армията, че я е отдал на концесия, каза той. Не знам дали е така, вероятно не е, но не може всеки ден да откриваш спортни зали, а да нямаш няколко милиона за армията, подчерта Ноев.
„За да придума ген. Радев да не подава оставка, Борисов е обещал 80 милиона следващата година. Той преди няколко дни откри пак спортна зала за 80 милиона“, припомни бившият министър.

Според Ноев една от причините да се говори, че премиерът има негативно отношение към армията, е фактът, че при първия кабинет „Борисов“ военният бюджет е бил рязко съкратен.  По думите му в момента Министерството на отбраната излъчва потискаща недостоверност.

„Какво прави министърът на отбраната Николай Ненчев в Алжир три дни? Тук държавата гори, авиацията си подава оставката, ние сме три дни на посещение в Алжир, преди това 10 дни на посещение в Монголия“, допълни ексминистърът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране