03.12.2017 | 0:01
Кално свлачище затрупа ловна хижа
Загинал е 62-годишен мъж, други 8 са в болница

Мъж е починал след инцидент, при който кално свлачище е затрупало ловна хижа край златоградското село Долен. Трагедията е станала около 15.30 ч. В пометената от свлачището постройка имало 8 човека, като на двамата пострадали е оказана помощ в Спешния център в Златоград, а след това са транспортирани за лечение в болницата в Кърджали.

„Моите съболезнования, почина 62-годишен човек! Земна маса се свлича, минава през хижата, отнася едната стена и го притиска в другата. За съжаление той почива на път за болницата.

Има още двама души, които са ранени и са транспортирани в болницата в Кърджали. Единият с комоцио, с травми по краката, другият в тазобедрената част“, каза пред БНР кметът на Златоград Мирослав Янчев.

По думите му няма документи за тази хижа. При обилните валежи, хубаво е че беше свалено нивото на язовир Златоград, който поема голяма част от обема на водите, нивото се е покачило с 1 метър и 15 см.

„Изключително нелеп инцидент, освен този няма нещо друго обезпокоително в резултат на обилните валежи през последните две денонощия. Бих призовал, всеки който няма пътуване да не излиза, в резултат на обилните валежи имаме свлечени камъни, нямаме затворени пътища, но ситуацията изисква особено внимание“, каза областният управител Недялко Славов, който също бе на мястото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране