04.06.2019 | 4:56
Калоян Костадинов е новият зам.-шеф на Фонд „Земеделие“
Юристът заема мястото на евродепутата Атидже Алиева-Вели и ще отговаря за Програмата за селските райони

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ избра Калоян Костадинов за заместник-изпълнителен директор на фонда. УС на ДФЗ е гласувал освобождаването на Атидже Алиева-Вели, която е подала оставка след влизането й в Европейския парламент, и е избрал на нейно място Калоян Костадинов, който ще отговаря за прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Калоян Костадинов е магистър по право. От 2007 г. до 2011 г. е работил като старши експерт дирекция „Обществени поръчки и концесии“ в Комисия за защита на конкуренцията. В периода 2011-2014 г. Костадинов е бил главен юрисконсулт в дирекция „Търговски дружества, нормативно регулиране на системата на културата и обществени поръчки“ в Министерство на културата.

От 2014 г. до момента Костадинов работи в ДФ „Земеделие“ – РА. От октомври 2014 г. до май 2017 г. е бил главен експерт в дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“. От 2017 г. до момента е директор на дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“.

1 коментар

  1. Ай Ай каза:

    Калоян Костадинов разбира от земеделие и икономически процеси колкото и настойничката му Атидже Алиева – Вели. Иначе и двамата са управлявани от един контролен център. Син е на Евтим Костадинов, шеф на Комисията по досиетата, това и напълно обяснява цялото му кариерно развитие в държавната администрация до момента. От автобиографията му няма да разберете, че е работил по проекта за Ларгото в София (аферата „Ало, Банов съм“), така, че задкулисието ще си има още един верен кадър в земеделието. А, и да не си помислите, че ДПС не са запознати с това назначение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране