21.04.2017 | 20:17
Камен Костадинов е новият Христо Бисеров
Сигнали за неправомерни финансови действия на Костадинов се трупали на бюрото на Доган в Сараите

Напусналият парламента депутат от ДПС Камен Костадинов вероятно ще последва съдбата на ментора си Христо Бисеров. Това научи Фрог от запознати с нравите в партията на Сокола.

„Напускам 44-тото Народно събрание, защото във Велико Търново и в Бургас бяха реализирани преференции на случаен принцип, а водачът има отговорност за поведението на хората в съответните листи, обясни решението си днес Костадинов.

„Считам, че отговорността и примера се дават лично“, допълни Костадинов. „Членството в партията е доброволно. Всички членуващи в партията, в обществената организация създават общи правила и ги спазват“, допълни той.

Според осведомени обаче това са приказки за пред хората и събитията в Бургас и Велико Търново са били капката, която е преляла чашата на почетния председател Ахмед Доган. Костадинов, бивш лидер на СДС във Велико Търново премина към ДПС през 1997 г, напусна парламента през 2001 г, за да се влее в партията ЕКИП на Христо Бисеров. През 2003 г отново Бисеров, който му е политическата ракета носител, го вкарва в ДПС и Костадинов е неизменен депутат от движението досега.

Неофициално за него се знае, че е доверено лице на олигарха Делян Пеевски. За да си уредиш среща с Пеевски, първо трябва да говориш с Камен, който решава дали въпросът ти е важен или няма нужда да безпокоиш КОЙ, коментират бивши кадри на ДПС.

Според запознати сигнали за неправомерни финансови действия на Костадинов се трупали на бюрото на Доган в Сараите. И затова сега му „отрязали главата“. Най-вероятно Костадинов ще последва съдбата на гуруто си Бисеров, който бе разжалван от зам.-шеф на парламента по сигнал от ДАНС, че има сметка в Швейцария без знанието на потечния председател от Сараите.

За назидание Бисеров бе предаден в ръцете на прокуратурата и му спретнаха даже дело, което обаче приключи с фиаско на обвинението. Сега Бисеров бе прибран отново в лоното на ДПС, но без правото да бъде депутат.  Осведомени твърдят, че същата съдба очаква и Костадинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране