Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Камен Костадинов от ДПС напуска парламента заради 9/9

share
Депутатът от ДПС Камен Костадинов се отказва от депутатския си мандат, съобщи самият той. От изявлението му се разбра, че причината е влизането в парламента на Ангел Исаев.
Исаев стана депутат с бургаската листа на ДПС, където беше девети. Мястото му в листата съвпадна с номера на партията в бюлетината – 9, и благодарение на това той получи случайна преференция. Костадинов беше водач на листата в Бургас, а Исаев измести втория – Дурхан Мустафа. Сега би трябвало Мустафа да заеме мястото на Костадинов. Той беше депутат в 41-то и 42-то Народно събрание. Областен председател е на ДПС – Бургас и бивш кмет на община Руен.“На последните избори бях водач на две листи – във Велико Търново и Бургас. И в двете бяха реализирани преференции на случаен принцип. Аз го приемам като грешка. Водачът на листата има своята отговорност“, каза Камен Костадинов. Така той давал модел на поведение и личен пример. Костадинов остава в политиката и ръководните органи на ДПС. Той има 5 мандата, като депутат.Исаев беше изключен от групата на ДПС часове след началото на 44-тото Народно събрание и вече е независим.
От ДПС напомниха, че има решение на ръководството, според което нито един кандидат-депутат не трябва да се възползва от преференциите и дори много кандидати сами са се отказали, след като беше изтеглен жребият от ЦИК.

бутон за социални мрежи

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.