29.09.2015 | 17:59
Кандидат за кмет с уникален правопис: работил като „инжинер”, имал „бизнест“
Младен Младенов участвал в „Прашка пролет”, наградил го US президентът „Ронвалд Реаган

Кандидатът за кмет на Варна Младен Младенов демонстрира уникален правопис в автобиографията си.

От нея става ясно, че лидерът на Национална републиканска партия е роден в монтанското село „Студено-буче” и по професия е „Ел. инжинер”. През 1968 г. е установил в Братислава връзка с групата „Прашка пролет” и става координатор за България, но е разкрит и арестуван. „Благодарение на Господа Бога” и своите „сръчност и умение“ Младенов успява да избяга от „лапиште на Милицията” и в края на годината да емигрира в САЩ. Там завършва колеж със степен „Бакалаври +”, жени се и му се раждат две дъщери. За семейството си казва „всичко което е мое производство поколение е добре образовано и възпитано”.

В САЩ Младенов става член на Републиканската партия и се среща с президента „Ронвалд Уилсон Реаган”, който му връчва златен медал. По време на емиграцията си кандидатът за кмет на Варна развива собствен „бизнест”.

През 1991 г. Младенов се завръща в България, а през 2002 г. заедно с други емигранти регистрират Национална републиканска партия.

Дарик ви представя автобиографията на 83-годишния Младен Младенов в автентичния й вид, както я получихме лично от него.

1 коментар

  1. Керпеден Петко каза:

    Че е поостарял и поизкукал може да му се прости,но че е неграмотен и доста послъгва е достатъчно условие да не бъде регистриран за участие в изборите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране