22.04.2019 | 16:54
Карадайъ подмладил евролистата на ДПС с 62-годишната Искра Михайлова
Оперативният председател нанесе удар по заместника си Хасан Азис, защото в списъка няма нито един представител на ДПС - Кърджали
Хасан Азис и Мустафа Карадайъ

Пародийният оперативен председател на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че партийната евролиста била „подмладена“. По време на регистрацията на списъка в ЦИК, той заяви, че партията „залагала на младите“ и че кандидатите за евродепутати били силни, защото генерирали „знание и опит“.

Не стана ясно как точно се е „подмладила“ евролистата, защото на избираемите места са хора, които или вече са били евродепутати, или са се отказали от ЕП в полза на друг. Всъщност ДПС не лансира нито едно ново лице, тъй като и на евровота през 2014 г. Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова бяха претенденти за кариера в Брюксел.

Може би под термина „залагане на младите“ и „подмладяването“ на евролистата Мустафа Карадайъ е имал предвид 62-годишната Искра Михайлова, която отново ще бъде евродепутат. През последните 5 години, родената през 1957 г. и очевидно „млада“ дама (по критериите на смешноватия формален шеф на ДПС) не излезе с нито една инициатива или позиция в полза на България. Протежето на Делян Пеевски прибираше десетки хиляди евро месечна заплата, с което на практика напълно се осмислят 5-те й години работа в ЕП.

Евродепутат отново ще бъде Илхан Кючюк, който предаде своята благодетелка Филиз Хюсменова, за да стане прислужник на оперативния председател. Кючюк се прочу в Брюксел с това, провали кандидатурата на ДПС за вицепрезидент на Либералния интернационал.

Новината от подредбата на листата е, че чрез почетния председател Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ си разчиства сметките с кмета на Кърджали Хасан Азис. Най-голямата организация на ДПС не само че няма свой представител на избираемо място, но и в целия списък от 17 души.

Междувременно депесари припомниха, че мандатът на Мустафа Карадайъ като председател на ДПС изтича на 24 април. Той бе избран на последната Национална конференция на 24 април 2016 г. Според устава той е начело на партията за 3 години. След тази дата на практика е незаконен председател.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране