22.09.2019 | 15:08
Каракачанов: БНР не е частна собственост на група от хора, то е национално
Според вицепремиера скандалът в радиото трябва да прерастне в дебат за журналистиката и за нейното състояние

„Изпълнителната власт и политиците не трябва да се бъркат професионално и кадрово в ръководството на БНР. Не може и определени неправителствени организации и партийно пристрастни групички в радиото да смятат, че то им е частна собственост и могат да си правят каквото си искат с държавните средства, които получават от бюджета на всички данъкоплатци“. Това каза в интервю за програма Хоризонт вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Радиото не е частна собственост на група от хора, то е национално. Никой не може и не трябва да си мисли, че под хубавата мантия на свободата на словото може да прави  каквото си иска, защитавайки определени идеи“, подчерта той.

„Работата на журналистите е не да правят оценки, а да предават фактите такива, каквито са, и да не вземат политическа страна, и да ми глаголстват по теми, които дали ги разбират или не ги разбират, това си е тяхна работа. Да си имат убежденията, да си ги държат вкъщи“, каза вицепремиерът.

Според Каракачанов журналистическата гилдия и СЕМ трябва да намерят изход от ситуацията в БНР:

„Политиците нека останат две крачки в страни. От дебата за проблемите в националното радио би ми се искало да се роди един истински дебат за журналистиката и за нейното състояние и ниво в България като цяло“, каза още Каракачанов..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране