12.02.2019 | 21:54
Каракачанов излизал в опозиция, ако ГЕРБ не подкрепят концепцията за циганите
Ако и този път решат да се съобразят с ДПС - няма проблем, да си управляват с ДПС, каза още той

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов даде индикации, че ще напусне управлението, ако концепцията му за интеграция на ромите не срещне подкрепа от ГЕРБ. „Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си подавам оставката, минавам в опозиция, да си направят коалиция и да управляват щастливо“, заяви лидерът на ВМРО пред „Евроком“.

Той разкритикува ГЕРБ и за Закона за вероизповеданията. „ГЕРБ приеха предложенията на ДПС, а не приеха предложенията на ВМРО за твърди мерки срещу проникването на радикалния ислям и опитите на чужди държави и религии през вероизповеданията в България да реализират политика. Ако и този път решат да се съобразят с ДПС – няма проблем, да си управляват с ДПС“, каза още Каракачанов.

Според него и ДПС, и системните партии много обичали да работят с този електорат. По един или друг начин да ги мотивират, било с обещание, било материално. Да, българските партии не желаят да губят електорат и в това е разковничето на проблема“, смята лидерът на ВМРО.

„Българският бизнес от години говори за липса на работна ръка и има идеи да се вкарват работници от Третия свят, от Виетнам, от Китай, от Индия и т.н. В същото време има 400 хил. български граждани в работоспособна възраст, които се водят трайно безработни, които всъщност не желаят да работят – нямало работа в България“, коментира още Каракачанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране